Te veel sportevenementen!

Vergeet WK, Tour en Wimbledon: breng ons Hans Teeuwen

 

Door SIDNEY ALWART, voor TobSport.nl

Gepost op: 03-07-2010.

 

 

 

De grote drie van de zomer van 2010:

 

De zomer van 2010 is het domein van drie grote sportevenementen. De Tour de France en het tennistoernooi op Wimbledon trekken wereldwijd veel aandacht. De meeste aandacht gaat echter uit naar het WK voetbal. Op moment van schrijven staat Oranje springlevend in het toernooi na een gelukkige overwinning op Brazilië. Buiten de wedstrijden van landen als Duitsland, Spanje, Ghana en Chili heb je op dit WK weinig goed voetbal of mooie wedstrijden gemist als je tv toevallig kapot ging de afgelopen maand.


Tijdens het WK wordt ook het Wimbledon-toernooi gespeeld. Er wordt minder naar gekeken door het WK. Maar ook de uitshcakeling van enkele favorieten deed de kijkcijfers geen goed. Favoriet Roger Federer werd uitgeschakeld en aartsvijand Nadal lijkt in goede vorm op weg naar de finale. Bij de Tour kunnen we Contador alvast als eindoverwinnaar opschrijven. De resterende wedstrijden op het WK zullen zeker spannend zijn. Nederland lijkt gemakkelijk op weg naar de finale na Uruguay op de weg gevonden te hebben. Met Duitsland of Spanje als tegenstander is het behalen van de WK-titel nog geen gewonnen koers.

 

 

Wordt u nog warm van de Tour?

 

Maar wat doen we direct na het WK? Met het Nederlands Elftal als wereldkampioen zijn we zeker enige dagen zoet met drinken, woonboten laten zinken en in grachten springen. Maar daarna? Robert Gesink in de gaten houden in de Tour? Armstrong’s laatste rondje door Frankrijk aangluren? Zien waar Contador het beslissende gaatje zal laten vallen? Nee, dank u. Ik ben na het WK even grote-sportevenmenten-moe. Ik bespaar daarbij geld door tickets voor grote evenementen te laten voor wat ze zijn en een kaartje aan te schaffen voor een voorbereidingswedstrijdje in de buurt. Ik ken een paar teams waarbij het na afloop gegarandeerd matten is. Wel op de sportieve manier: de scheidsrechter kan ongeschonden naar huis en na afloop drinken de twee teams samen een biertje.

 

Omdat u zich wellicht net zo voelt als ik heb ik in dit artikel de strijd van de amateur die zich probeert in te vechten in de sport toegevoegd. Even geen profs die met de zweetdruppels op het voorhoofd en de messcherpe precisie van een neurochirurg opereren, maar de eerlijke en herkenbare pogingen van een amateur op het tennisveld, die zijn uiterste best doet zich niet compleet belachelijk te maken. Per slot van rekening is sport niet alleen mooi als die bedreven wordt door miljonairs met perfecte lichamen. Gemankeerde spelers zijn vaak veel interessanter en vermakelijker om te aanschouwen. Ik vond de perfecte bron voor dergelijk vermaak via het internet voor u. Scroll naar beneden om te kijken.

 

 

Breng ons Hans Teeuwen met een tennisracket!

 

Cabaretier en absurdist Hans Teeuwen heet op www.hansteeuwen.tv de perfecte uitlaatklep voor als zijn lachwekkende hersenkrommingen. Hij belt winkels met onmogelijke vragen, brengt quality-time door met zijn teddybeer en presenteert fragmenten van verschillende programma’s, zoals zijn conferences, de tv-serie Poelmo, de Slaaf van het Zuiden en fotocollage’s van zijn vriend Gummbah. In een serie filmpjes kunt u Hans volgen tijdens een tennisles.

 

Op moment van schrijven werken niet alle filmpjes. Laten we erop vertrouwen dat Hans ze opnieuw upload om de serie compleet te maken. Filmpje nummer 1 doet het in ieder geval. Het is niet de eerste keer dat Hans op een tennisveld staat, maar wel zo’n beetje de tweede keer. Veel raffinement is er nog niet te zien in het spel van de kunstenaar. Maar hij doet zeker zijn best om een acceptabel niveau te halen.

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 1

Les 1 : Voorbereiding en kennis van het spel…

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 2

Les 2 : Balgevoel…

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 3

Les 3 : Aan de slag…

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 4

Les 4 : De service, deel 1...

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 5

Les 5 : Forehand en backhand...

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 6

Les 6 : De service, deel 2...

 

 

 

Hans Teeuwen sport: tennisles 7

Les 7 : De service, deel 3...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

 

Hans Teeuwen.tv, Hans Teeuwen - “Hans sport: tennisles 1 tot en met 7” (2008, geraadpleegd op 03-07-2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

 

Meer van deze schrijver