TobSport.nl: kritische Nederlandse sportsite over sportorganisaties en diverse topsporten en -sporters.TobSport.nl doorzoeken
Bezoek www.TobSport.nl: via onze landingspagina stuit u op een unieke verzameling (hoofdzakelijk Nederlandstalige) sport-content. Van columns tot beschouwingen, historische overzichten, sportbeelden en actuele sportartikelen: TobSport is een onafhankelijke topsportsite voor en door Nederlanders en Vlamingen.Dien uw eigen sportartikel of -beelden in ter publicatie op deze website!

U bent beland op TobSport.nl: De indie-sportsite van Nederland. Tip: Neem deze site op in uw 'favorieten'.   

American Football in lingerie 

In een volgend leven wil ik terugkomen als American Football-bal

Door: Sidney Alwart.  Gepubliceerd: 20-11-2010.


Hoera voor de Lingerie Football League!

Een absolute hit in de Verenigde Staten. Opgericht in 2009: de Lingerie Football League. Gespeeld door 7-tegen-7 geharde chica's in de zaal. Oprichter van de League, de heer Montaza geeft aan dat de wedstrijden vooral mikken op het mannelijke 21+ publiek en dan vooral op studenten. De wedstrijden van de Lingerie Football League worden gespeeld in de herfst en in de winter, in NFL-, NHL- en MLS-stadions. Dit is het Hollandse initiatief 'WK-penalties-schieten-in-lingerie', maar dan als serieuze sport. Er wordt serieus gebeukt. Speelsters zijn in serieuze topconditie en zijn serieuze beoefenaars van verschillende sporten op het hoogste niveau (Wikipedia).

De League bestaat uit 10 teams en in het eerste seizoen van het bestaan werden de Los Angeles Temptation kampioen. Net als in de reguliere NFL spelen de vrouwen een full-contact sport, waarbij schouders en ellebogen beschermd worden door verstevigde pads. Ook de ontsierende helm is van de partij. Maar de shirts met de enorme nummers zijn achterwege gebleven. En dat geeft toch een extra dimensie aan de sport. Terwijl ik bij de mannelijke variant snel afgeleid raak door de vele onderbrekingen, geniet ik bij de dames juist van de vele scrimmages en kan ik me helemaal verliezen in de zich-voor-een-confrontatie-schrap-zettende speelsters.

Vrouwonvriendelijk?! Beoordeel zelf de beelden!

Vind ik weer zo makkelijk he. Deze hemelse league afkraken en ondertussen het plezier dat van de gezichten van de speelsters afdruipt gemakshalve maar totaal negeren. Deze dames hebben plezier in het elkaar te lijf gaan met maar weinig om het lijf. Het overwegend mannelijke publiek zorgt voor een goede bieromzet en vermaakt zich opperbest. Zo 'Opzij', stekelkapsels, vale tuinbroeken, verbrande bh's (ha!) allesss en bovenal politiek-correct om daar weer over te gaan klagen. Ik ben mijn criticasters graag een stap voor. Maar ook in de U.S.A. is er volop kritiek. Zo heeft de burgermeester van Oklahoma City de League verboden een team in de stad neer te zetten.

Goed. Het wordt zolangzamerhand tijd dat u met de Lingerie Football League kennismaakt. Bijvoorbeeld met de speelsters van de New York Majesty, de Philadelphia Passion, de Dallas Desire of de San Diego Seduction. Bekijk de beelden en bepaal of u de beelden vrouwonvrienelijk vindt. Ik geef toe de opzet is een beetje raar, maar deze vrouwen zijn toch vooral onvriendelijk onder elkaar, hoor. Ze spelen een gedegen robbertje Football en het geheel is bovendien buitengewoon plezierig om te aanschouwen door de beoogde doelgroep. Uw auteur van dit sportartikel behoort ook tot die doelgroep en het totaalplaatje van de Lingerie Football League weet mij zeker te bekoren. Bekijk de fragmenten!

Football in lingerie: sport zoals sport bedoeld is (videofragmenten):

Lingerie Football League: Season 2 teaserTouchdown voor de Chicago BlissHow 2 play:

Bronvermelding en TobSport's vervolg-surftips:

Geraadpleegde bronnen voor dit artikel:

  • Wikipedia.org - "Lingerie Football League (LFL)"

 

Verder surfen op deze topsportsite?

Ga naar de homepage voor de meest recente artikelen, de meest gelezen artikelen en reacties van bezoekers. Klik hier...
Ga naar het TobSport-archief voor alle artikelen en video's. Klik hier...
Bezoek een sportwebshop op internet voor sportkleding, -accessoires en -schoeisel. Lees verder...