“Iedereen kampioen”

Het boek met de positieve boodschap dat iedereen talent heeft

 

Door CATHERINE ASSELMAN, voor TobSport.nl

Gepost op: 03-06-2009.

 

‘Iedereen Kampioen!’: iedereen heeft talent

 

ANTWERPEN, 29/05/2009 – Donderdag stelde René De Belder, de eerste trainer van Tia Hellebaut, zijn boek ‘Iedereen Kampioen!’ voor in het Antwerpse pershuis. René’s positieve visie op sporttalent, namelijk dat iedereen het talent van een kampioen in zich heeft, werd er ondersteund en beaamt door onder meer Jean-Marie Dedecker (als voormalig bondscoach). Het boek werd gepubliceerd via de website www.unibook.com, waar iedere schrijver een eigen boek kan uitgeven.

 

René De Belder had vijf jaar lang de Olympische kampioene Tia Hellebaut onder zijn hoede, maar bleef in de anonimiteit tot na de wereldsprong van Tia. Nu vond hij de tijd rijp om zijn positieve boodschap, één van hoop, met de wereld te delen. ‘Iedereen Kampioen!’ is dan ook een amalgaam van verhalen rond de schrijver, die de basis leggen voor de opleiding van kampioenen. En een kampioen, weet René, zijn we eigenlijk allemaal.

 

René De Belder: “Ik wil alleen boodschappen dat iedereen wel een of ander talent in zich draagt. Is het niet in de sport dan op een ander vlak. Het komt er alleen op aan uit te zoeken wat precies.”

 

Om van al dat potentiële talent echte kampioenen te maken, zijn weliswaar goede structuren nodig die talent kneden, doen renderen en uiteindelijk het maximum eruit halen. Dergelijke omkadering bestaat vandaag niet, maar het is René’s doel om hier verandering in te brengen. Enerzijds kan zijn boek hiertoe bijdragen, anderzijds werkt René ook aan een project om talent zo jong mogelijk op te sporen en er alles aan te doen om op enkele jaren tijd echte kampioenen neer te zetten. De opbrengst van het boek ‘Iedereen Kampioen!’ gaat trouwens naar het project van René.

 

Onder het motto ‘Iedereen Kampioen!’ valt ook de leuze ‘Iedereen Schrijver!’. Het boek van René werd immers uitgegeven via de website www.unibook.com. Op deze website kan iedereen een eigen boek uitgeven.

 

 

Bestel het boek ‘Iedereen Kampioen’

 

 

Foto’s:

René De Belder, Boekomslag, Unibook-logo – Unibook.com

 

 

Reageer op dit artikel in het forum

 

Meer van deze schrijver