TobSport.nl: kritische Nederlandse sportsite over sportorganisaties en diverse topsporten en -sporters.TobSport.nl doorzoeken
Bezoek www.TobSport.nl: via onze landingspagina stuit u op een unieke verzameling (hoofdzakelijk Nederlandstalige) sport-content. Van columns tot beschouwingen, historische overzichten, sportbeelden en actuele sportartikelen: TobSport is een onafhankelijke topsportsite voor en door Nederlanders en Vlamingen.Dien uw eigen sportartikel of -beelden in ter publicatie op deze website!

U bent beland op TobSport.nl: De indie-sportsite van Nederland.   

Badr Hari bokst in Amerika

Kickbokskoning laat het trappen voortaan achterwege

Door: Siemen Stamsnijder.  Gepubliceerd: 01-03-2012.

Badr koos voor een andere vechtsportdiscipline

Noot van de redactie, begin 2013: Dit artikel werd natuurlijk geplaatst voordat Badr Hari met Estelle Cruijff aan zijn zijde een aanvaring kreeg in een skybox met Koen Everink tijdens het dance-feest Sensation. Tijdens de mediastorm die volgde doken meer beschuldigen op aan het adres van Hari, bovenop het akkefietje met de uitsmijter een paar jaar eerder en de andere akkefietjes die al werden genoemd op deze site naast een beschrijving van zijn sportieve prestaties. Badr staat op het punt weer een kickbokspartij af te werken, terwijl hij nog terecht moet staan in de toekomst. Vind jij dat Badr mag blijven vechten?

Op 28 januari 2012 vocht Badr Hari zijn voorlopig laatste kickboksgevecht. Voor het 'It's Showtime-gala' in Leeuwarden koos hij Gökhan Saki als zijn tegenstander. Saki wordt door sommigen, waaronder Badr beschouwd als zijn 'opvolger' in het kickboksen. Indien de door schulden geplaagde K1-organisatie het nog voor elkaar krijgt in de maand december een WK te organiseren, dan is Badr ook daar nog van de partij. Maar dat zal dan echt zijn laatste gevecht zijn in zijn kickbokscarrière. Badr Hari stort zich namelijk op de bokssport in de Verenigde Staten, met zijn volle 105 kilo aan gewicht en al zijn 200 centimeters aan lengte. Als een mix van Muhammad Ali en Mike Tyson wil 'The Golden Boy' de nodige kampioenschapsgordels gaan veroveren. De Amerikanen zien hem graag komen. En Badr stelde zichzelf een pittige doelstelling...

In een interview met Evert Santegoeds gaf Badr aan dat hij 'het kickboksplafond geraakt had' en dat gedurende zijn kickboks- en K-1-carrière zijn liefde voor het boksen geleidelijk gegroeid was. The Bad Boy uit Amsterdam twijfelde tussen Philadelphia en Los Angeles om zijn bokscarrière te starten. Het wordt Philadelphia. Faciliteiten en de coach gaven de doorslag. Onder leiding van coach Nazim Richardson die onder andere Bernard Hopkins naar de top bracht heeft Badr zich een ambitieuze doelstelling gesteld. "Binnen 3 jaar het eerste titelgevecht?" probeert Santegoeds voor SBS Shownieus? "Nee, binnen 3 jaar wereldkampioen!" stelt Badr Hari. Hij vertelde te zullen genieten van zijn voorlopig laatste partij tegen Saki. Met een dubbel gevoel neemt hij afscheid. Hij gaat een groot avontuur tegemoet, maar laat ook een groot avontuur achter, zegt hij.

algemeen 468x60

Op de website Bodynet.nl werden in het forum uitspraken van Hari en Saki gepubliceerd, voorafgaande aan het gevecht in Leeuwarden. Persoonlijke boodschap van Badr Hari: “Iedereen die op 28 januari naar mijn laatste gevecht komt; blijf zitten in de eerste ronde, anders mis je de knock-out, want Saki gaat de eerste ronde niet overleven! Hij gaat KO in ronde 1!”. Reactie van Gokhan Saki: "Typisch weer Hari he, wat betreft het kwekken past hij perfect in het bokswereldje. Normaal gesproken ben ik niet zo van de trashtalk, maar ook ik wel wel een belofte doen aan het publiek in Leeuwarden".

Hieronder gaat het los. Bekijk de beelden. Met een mooie afscheidsspeech van Hari tot besluit..."Waarom dan Badr?"

De website Bet.nl zegt het volgende over Badr's overstap: "Van Hari was al bekend dat zijn hart bij het boksen ligt en na twee jaren van twijfel om de overstap te wagen hakte hij afgelopen zomer de knoop door. De ommekeer kwam nadat hij de partij Wladimir Klitschko – David Haye zag." Badr Hari heeft een glansrijke kickbokscarrière achter de rug. Met de nodige 'deukjes' zoals Bet.nl het stelt. Daar kon u op deze website ook al eerder over lezen. Na het verschijnen van het TobSport-artikel raakte Badr nog verder in de problemen. Met vrienden molesteerde hij een portier en vluchtte vervolgens naar Marokko. Na enige tijd meldde hij zich bij de Amsterdamse politie en hij kon de cel in. Badr jaagt nu zijn droom na. De wereldtitel in het zwaargewicht bemachtigen.

De website Bet.nl tekende de volgende quote op uit de mond van soon-to-be-voormalig manager Simon Rutz: "Hij heeft een charisma waar je 'u' tegen zegt. In Amerika kunnen ze een zwaargewicht met zo’n attitude goed gebruiken." Rutz voorspelt dat Badr voor het grote geld kan gaan. Bet.nl zegt over Badr's gevolgde weg naar het Beloofde Amerikaanse Land: "Badr Hari’s carrière als kickbokser is niet altijd vlekkeloos verlopen. Hari kampt met een overmatige agressiviteit die hij met heel veel moeite moet zien te bedwingen. In een interview zei hij eens: "Ik heb een bepaalde agressie in mijn lijf waarvan ik niet weet wat ik er mee moet. Ik haat mijn tegenstander echt als ik tegen hem vecht." Beroemd en berucht geworden door zijn manier van vechten, gaat Badr Hari het nu verderop zoeken."
TobSport heeft er alle vertrouwen in dat Badr Hari ook in de bokssport indruk gaat maken. Een positieve en verpletterende indruk. Van zijn 88 partijen tot nu toe won hij er 77, waarvan 63 knock-outs, zegt Wikipedia (maart 2012). Met Metro op Metronieuws.nl keek Badr terug op zijn kickbokscarriere: "Door het kickboksen ben ik de man geworden die ik nu ben. K-1 heeft mij wereldwijd groot gemaakt. Toen ik mij ging introduceren in de bokswereld was er niemand die me niet kende. Voor mijn gevoel sluit ik het ook niet helemaal af, ik heb nog steeds mijn vrienden en mijn herinneringen." Metronieuws vroeg vervolgens: "Welk gevecht vond je het mooiste?" Hari: "De partij tegen Sem Schilt in 2009 in de Amsterdam Arena (gewonnen op knock-out; red.). Die man leek onverslaanbaar. Mijn familie was erbij, in mijn eigen stad. Alles kwam daar bij elkaar."

Over zijn motivatie om voor de bokssport te kiezen zei Hari het volgende tegen Metronieuws: "Ik heb al heel lang interesse in boksen, ben van origine een boksliefhebber. Vroeger keek ik al op naar mannen als ‘Sugar’ Ray Leonard, Muhammad Ali, Mike Tyson en George Foreman. Maar toen ik klein was, was boksen niet meer zo populair in Nederland, dus kwam ik met mijn interesse in vechtsport automatisch bij kickboksen. Twee jaar geleden stond ik al op het punt om de overstap te maken. Het is al twee jaar; ‘wel doen, niet doen’. Tot ik op een gegeven moment Wladimir Klitschko tegen David Haye zag boksen. Toen wist ik: Dit is mijn ding, dit moet ik gaan doen." .

Banner Schoenen mvk 468x60

In een recent interview met het AD toont Badr zich nog altijd helemaal Badr: "Ik hoef me niet druk te maken of ik wel of geen pindakaas op mijn boterham smeer. Heb jongensdromen verwezenlijkt. Droomvakanties, droomauto's, droomvrouwen... In Nederland praat je niet over geld. Krom. Als je succes hebt, mag iedereen dat weten. Ik deel mijn rijkdom met mijn familie, met vrienden. Tuurlijk gaan mijn ouders lekker op vakantie. Die moeten nog terugkomen, haha." Zijn zelfvertrouwen knalt door het plafond: "Wereldkampioen! Dat is het doel. Mijn missie. En het gebeurt. Wat ik er voor moet doen? Gewoon, mensen blijven neerslaan."
Volledig interview bekijken met Badr Hari? Dat doe je op de website van FunX, plak deze link in je browser http://www.funx.nl/index.php/nieuws/showbizz/14467-badr-hari-funx-start-interview of klik: FunX-interview, Badr Hari in de studio. In het interview vertelt Badr onder andere dat hij met kickboksen is begonnen na een aantal pesterijen. Hij kwam een paar keer huilend thuis en zijn vader stuurde hem naar de dojo. In het interview blijkt verder dat hij het onwijs cool vindt dat de Marokkaanse koning hem kent en dat ze contact hebben gehad.

Over zijn motivatie voor de overstap: hij mist goede tegenstanders en is de negatieve berichtgeving rond kickboksen in Nederland zat. Ook vindt hij min of meer dat hij zijn ambities in de kickbokssport heeft waargemaakt. Al werd hij daar nooit wereldkampioen, voegt TobSport even toe. Toch nog even de gangbare beeldvorming doorbreken: Badr was een goede leerling, had de beste Cito-scores van de school en werd een luie atheneum-scholier. Qua sport was Badr echter alles behalve lui.

Dat bleek ook uit een interview met de Telegraaf over zijn laatste (?) kickboksgevecht tegen Saki: "Het was een beetje Cruijff-achtig: het leek makkelijk, maar er zat een hele studie achter. Aangezien Saki een kleine vechter is, is hij gewend om stoten van boven af te krijgen. Vandaar dat ik hem van onderen probeerde te raken. Dit was hogeschoolwerk. Op deze partij had ik al mijn zinnen gezet. Ik was scherp en gefocust. Toen ik ’s ochtends wakker werd, voelde ik al dat ik de puzzel zou afmaken.”

Meer vechtsportartikelen op deze website:

Alles is voor Badr. Alles over Badr Hari (2009).
De ultieme vechtsporter: Royce Gracie.
Vechtsporten en criminaliteit.
Sem Schilt niet te stoppen.
King of sports-comebacks: Sugar Ray LeonardBronvermelding en TobSport's vervolg-surftips:

Geraadpleegde bronnen voor dit artikel:

  • SBS6 Shownieuws, Bet.nl, Bodynet.nl, Wikipedia.org, Metronieuws.nl, AD.nl, FunX.nl, Telegraaf.nl (geraadpleegd: maart 2012).

Verder surfen op deze topsportsite?

Ga naar de homepage voor de meest recente artikelen, de meest gelezen artikelen en reacties van bezoekers. Klik hier...
Ga naar het TobSport-archief voor alle artikelen en video's. Klik hier...
Bezoek een sportwebshop op internet voor sportkleding, -accessoires en -schoeisel. Lees verder...