FIFA: Omhels het Offside-system!

Een spraakmakend interview met ir. Antoon Soetens

 

Door TobSport redactieteam, TobSport.nl

Gepost op: 21-04-2009.

 

 

In dit artikel:

 

·          Een interview met de Belgische ingenieur Antoon Soetens over zijn drijfveren en projecten.

 

TobSport is vooral benieuwd naar zijn geniale vinding gericht op het voetbal: een machine om buitenspel te kunnen constateren. Lees ook over de starre houding van officials ten opzichte van zijn handige tool, die een uitkomst zou zijn voor het eerlijker en beter toepassen van de spelregels…

 

(TobSport ging al eerder in op de buitenspelregel, het eventuele afschaffen daarvan en de onvolkomenheden, die optreden bij het handhaven van de regel. Zie: “Bijval voor Scheringa: weg met de buitenspelregel in het voetbal! met Dirk Scheringa, Marco van Basten, Louis van Gaal en Antoon Soetens.  TobSport: 20-01-2009).

 

 

 

Introductie: de buitenspelregel is een buitenspelval op zich

 

We ergeren ons allemaal wel eens aan fouten, gemaakt door de arbitrage bij een voetbalwedstrijd. We worden kwaad na een ‘ontstolen overwinning’ en we schelden de hoofdverantwoordelijke op het veld verrot. Maar we vergeten doorgaans ook weer snel. De knop om, het verstand op nul, volgende week is er immers weer een nieuwe wedstrijd. We accepteren de onvolkomenheden uiteindelijk, omdat we niet beter weten.

 

Tenslotte overkomt het een ieder van ons persoonlijk ook wel eens. Als we in tenue over de lokale knollentuin draven bij FC Bal op ’t Dak en doelpunten onterecht afgekeurd worden. Steeds weer, bij elke kansrijke situatie staat er een blinde vink met een vlag omhoog langs de lijn. In de kleedkamer blijkt dan na afloop, dat spits Klaasje, in het weekend, in de disco, toch echt met zijn klauwen van de vriendin van de rivaliserende clubgrensrechter Keessie af had moeten blijven.

 

“De charme van het voetbal”: onterechte uitslagen

 

In de professionele voetbalwereld is er echter geen excuus. De voetballerij: een bedrijfstak met een grote economische waarde en ditto aantrekkingskracht op het publiek maakt nog steeds gebruik van hopeloos verouderde en achterhaalde methoden op diverse terreinen. Als het gaat om het genereren van middelen (commerciële expansie) en het professionaliseren van organisaties (implementatie van solide organisatiemodellen, maar ook het introduceren van ‘nieuwe methoden’ als mentale begeleiding) wordt er een inhaalslag gemaakt op andere sporten.

 

Maar als het gaat om de arbitrage in het voetbal is er nog zoveel te verbeteren. We kregen een vierde man, die onder andere koket met een bordje met de extra spelminuten staat, maar verder veranderde er maar weinig. De wijze van arbitreren is nog vrijwel zoals deze was bij het ontstaan van het voetbal. En dus is het wachten op het moment, dat de discussie voor de zoveelste keer losbarst (en wederom weer na korte tijd luwt tot een storm in een glas water): Moeten we videobeelden gaan toepassen, Kunnen we de buitenspelregel wel adequaat en eerlijk toepassen en Moeten er camera’s komen op de doellijn?

 

Yes, we can!

 

De Belgische ingenieur Antoon Soetens is een luis in de pels van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij is één van de weinige personen op deze aardkloot, die denkt-in-mogelijkheden (*) als het gaat om het aanbrengen van verbeteringen in het voetbalspel. En dan met name als het gaat om het verbeteren van de arbitrage. Al sinds zijn prille voetbaljeugd verwondert Soetens zich over de onbekwame hobbyisten langs de lijnen.

 

Niet iedereen legt zich neer bij de besluiteloosheid en het gebrek aan daadkracht van de FIFA. Antoon Soetens bleef niet bij de pakken neerzitten en kwam met een concreet en goed uitvoerbaar idee. Hij trok zijn mond open richting de FIFA en streeft actief positieve verandering na. En daar houdt de FIFA niet van. Ze wuiven aangewezen verbeteringen liever weg. Verder verschuilt de bond zich maar al te graag achter de dooddoener van ‘de charme van het spel’, als er weer eens een scheidsrechter aan de schandpaal genageld wordt, wegens een opzichtige en bepalende blunder.

 

Een idee had hij, Antoon Soetens. Het kreeg gestalte in het door hem gepatenteerde Soetens Offside-system. Een geniaal systeem om wel-of-niet-buitenspel te detecteren, bediend door de assistent-scheidsrechters en geïnterpreteerd door de scheidsrechter. Meer over dit systeem in Soetens’ eigen woorden, in het aansluitende interview. Soetens op Offsidesystem.com: “Dankzij mijn positief denken kan ik positieve resultaten boeken. Negatieve stralen keren altijd weer terug naar de personen die ze uitzenden.” Ugh. There you have it. Right on the money. Nuff said. Couldn’t-agree-more…

 

(*) In management-turbotaal bekend als DIM-men, de positieve tegenhanger van de negatieve houding van het denken in problemen of onmogelijkheden.

 

 

 

 

Nu eerst de personalia:

 

Wie is Antoon Soetens?

 

 

Industrieel ingenieur scheikunde, de heer Antoon Soetens werd geboren in Zwevegem in België in 1942. Heden ten dage woont hij op Tenerife in Spanje. Hij heeft verschillende patenten op zijn naam staan, waaronder een patent voor een soja-vlees-stimulant, een zonnecollector, een tennisracket, het offside-detectiesysteem, een golfbal, een speciaal toetsenbord en een anti-rotatiesysteem voor voertuigen.

 

Jarenlang had hij exclusieve contracten lopen met tennisgrootheden als Björn Borg, Jimmy Connors en later het ganse Wimbledon-toernooi als het gaat om het leveren van de officiële game-towel: een door hem speciaal ontwikkelde handdoek, waarmee de grootverdieners hun gezicht afdeppen. Soetens is daarnaast nog in het bezit van een zilveren medaille, gewonnen op het congres voor Internationale Uitvindingen in Genève voor zijn zonnecollector.

 

 

Wat is het Offside-system?

 

 

Soetens’ Offside-system evolueerde vanaf het jaar 2000 (Offside-detection-system) tot 2003 (Perfect Offside-system). In 2002 demonstreerde Soetens op verzoek van de Spaanse voetbalfederatie zijn systeem. Het heeft er tot nog toe niet tot geleid dat zijn systeem werd geadopteerd door een nationale voetbalfederatie of de FIFA. In 2005 stelde Soetens de FIFA in gebreke, vanwege de onmogelijke opdracht die de wereldwijde voetbalbond de assistent-scheidsrechter in eerste instantie en de scheidsrechter in tweede instantie meegeeft.

 

De assistent moet namelijk tegelijkertijd het moment van het spelen van de bal en de beweging van de aanvaller in combinatie met de positie van de verdediger bepalen. Om deze opdracht goed te kunnen uitvoeren heeft hij ogen nodig als van een havik en de flexibele nek van een uil. En dan nog is het niet mogelijk twee verschillende posities op het veld tegelijkertijd in ogenschouw te nemen, omdat de assistent niet de vereiste bewegingsvrijheid bezit. Gelukkig kwam de Belgische ingenieur Soetens met een oplossing. 

 

 

Zijn Offside-systeem in het kort, in zijn eigen woorden (Offsidesystem.com):

 

 

“DE HUIDIGE ASSISTENT BEPAALT HET MOMENT WANNEER EEN SPELER IN DE BUITENSPELPOSITIE STAAT. EEN EXTRA ASSISTENT STAAT AAN DE ANDERE ZIJDE EN BEPAALT HET MOMENT WANNEER EEN SPELER DE BAL AANSPEELT. BEIDEN BEDIENEN HIERVOOR EEN ZENDER. WIE EERST DRUKT BEPAALT DE WAARHEID.”

 

 

Heeft de huidige assistent eerst gedrukt op de knop, dan trilt zijn vlag op het moment dat de bal aangespeeld wordt. De huidige assistent heft dan zijn vlag en de scheidsrechter beslist: actief of passief buitenspel. Drukt de tweede assistent eerst op zijn knop, dan blokkeert hij het systeem van de huidige assistent en er gebeurt niets. Er wordt gewoon doorgespeeld in het veld.

 

 

(TobSport ging al eerder in op de buitenspelregel, het eventuele afschaffen daarvan en de onvolkomenheden die optreden bij het handhaven van de regel. Zie: “Bijval voor Scheringa: weg met de buitenspelregel in het voetbal!. TS: 20-01-2009).

 

 

 

 

 

En nu zoals het hoort, de hoofdrolspeler zelf aan het woord:

 

Interview: 10 vragen aan ir. Antoon Soetens

 

 

 

1.             (TobSport:) “Geachte heer Soetens, in hoeverre bent u zelf voetbalenthousiasteling en heeft u favoriete voetbalherinneringen uit uw jeugd, die u met ons wilt delen?”

 

Antoon Soetens:

“In mijn jeugd was voetbal mijn geliefde sport en ik had een blind vertrouwen in de regels, die ons echter nooit uitgelegd werden. Ik woonde niet ver van het voetbalveld en reeds vanaf mijn 6de jaar raakte ik geïnteresseerd in de “controle-mensen” bij een voetbalwedstrijd.

Als aandachtige toeschouwer vroeg ik: “Mijnheer, wat doet u?”. Een kordaat antwoord volgde: “Ik ben LIJNRECHTER”. Ik kroop over de omheining en keek naar de lijn. Tja, die had heel wat kronkels. Na de wedstrijd controleerde ik opnieuw en de lijn was er niet rechter op geworden, blijkbaar kon hij zijn opdracht niet waarmaken. Een feit dat later bevestigd zou worden…”

 

 

2.             (TobSport:) “Wat deed u België verlaten om uw heil te zoeken op Tenerife?”

 

Antoon Soetens:

“Het was een droom die ik reeds 30 jaar had. Tenerife heeft het beste klimaat van onze aardbol en in een vulkanisch gebied voel ik me goed. Ik heb de regels van de logica gevolgd en de omstandigheden hebben er mij toe gedreven.”

 

3.             (TobSport:) “Omschrijf uw karakter en levensinstelling alstublieft in enkele zinnen. Wie is Antoon Soetens?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Ik ben een vulkaan van ideeën en inzet. Ik ben ondoorgrondelijk en ontoerekeningsvatbaar voor mijn kwaliteiten. Ik ben een realist en idealist, die de wereld beter wenst te maken. Met de slogan “I did it my way”. Waardering geeft mij uitstraling, vernedering maakt mij wrevelig. Ik ben niet de uitvinder: maar wel de mensen, die proberen iets te doen werken op een onlogische manier. Ik breng het terug tot de logica.”

 

 

4.             (TobSport:) “Nu komen we op uw voor deze site meest relevante uitvinding: het Offside-system: een simpel, doch zeer effectief buitenspel-detectiesysteem.

 

Wat dreef u tot het uitvinden van het door u gepatenteerde Offside-system en wat vindt u van de buitenspelregel an sich?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Uitvinden doet men niet op bestelling. Uitvinden is 10 seconden inspiratie en jaren transpiratie. Ik analyseer altijd situaties en bij een onduidelijkheid, ben ik alert.

 

Bij de buitenspelregel vond ik het aantal varianten hoog. Vooral het feit, dat één persoon moet analyseren in een fractie van een seconde, waar alles in beweging is: spelers, bal, afstand, tijd, assistent. Ik stelde mij de vraag: hoe kan de assistent tot het juiste besluit komen en hoe kan hij deze verantwoordelijkheid verwerken, want we zitten in het meest cruciale moment van de wedstrijd. De uitvinding van de buitenspelregel vind ik overigens wel een geniaal idee.

 

De aanval moet op een gestructureerde manier worden uitgevoerd om de tegenstrever in een schaakmatpositie te zetten. Vanaf dit ogenblik hangt er een doelpunt in de lucht, bijgevolg moet de beslissing van de assistent sluitend zijn.

 

Maar ik had twijfels over de eisen die de regel stelde:

 

Eerst uitmaken welke actie eerst geschiedde:

·         het moment van aanspelen van de bal

·         of het moment dat de aanvaller voorbij de voorlaatste verdediger gaat en voegt men eraan toe: gelijk staan is geen buitenspel positie.

 

De vereiste precisie wordt gekenmerkt door het woord “moment”, dus een exacte tijd wordt geëist. Een ongelooflijke precisie en dit op een afstand van soms 80 meter en alsof het nog niet genoeg was, de assistent dient meestal te lopen met het hoofd naar achter gericht en/of opzij en dat in alle weersomstandigheden…”

 

 

(TobSport:) “Hoe kwam u op het idee om een systeem te gaan ontwerpen voor het correct toepassen van de buitenspelregel?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Ik concentreerde mij dus op een beter controlesysteem. Mijn opmerkingsgeest stond reeds geruime tijd op scherp.

 

Bij het bekijken van de wedstrijd Bayern München – Schalke ‘04 (febr. 2000) werd spits Emile Mpenza tweemaal ten onrechte op buitenspel bestraft. Ik zat toevallig met het zap-toestel in de hand en ik zond een signaal bij het vertrek van de bal. Ik zag onmiddellijk de eerste basis van de analyse en ik verbeelde mij reeds het tweede signaal: het moment dat de aanvaller de voorlaatste verdediger voorbij gaat (doelman is ook een verdediger).

 

Ik riep “Ik heb de oplossing, ik heb een uitvinding gedaan”, ik noteerde niets en ging slapen.”

 

 

(TobSport:) “Prachtig. Hoe verliep het proces tot het realiseren van het eerste prototype en het zoeken naar publiciteit om deze wereldkundig te maken?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“ ‘s Anderendaags ging ik een elektricien bezoeken en vroeg hem een rode en een groene lamp op een plank te monteren, die moeten branden bij het geven van een signaal. De rode lamp moet branden, indien de huidige assistent eerst een signaal uitzendt. De groene lamp moet branden indien de assistent aan de overzijde eerst het signaal geeft (bij het moment van het aanspelen van de bal). De klus (zendapparatuur + lampen) was geklaard in 2 dagen en een proef met de signalen op een afstand van 100 meter werd gedaan. De resultaten waren bevredigend (26.02.2000).

 

Eerst werd gedacht aan het laten branden van een groene en rode lamp boven het doel, maar dit idee werd afgeblazen, dit kon verwarring brengen in bepaalde gevallen.

 

De tekst van het octrooi kon gestart worden. Op 11.04.2000 werd het octrooi neergelegd en dan kon ik beginnen met de professionele montage. In juni was alles klaar en de professionele testen konden beginnen.

 

Maar nu begonnen de moeilijkheden, eerst moest de Belgische bond de toelating geven. Ondertussen testte ik in het geniep mijn toestel en het werkte. In mijn dorp Escanaffles was een voetbalwedstrijd en ik kreeg de toelating van de scheidsrechter.

 

Na de wedstrijd maakt hij de opmerking: ”Bij een ploeg van vierde provinciale gaat dit maar in Eerste divisie zal dit iets anders zijn.”

 

Ik antwoordde “Mijn toestel ziet het verschil niet tussen Ronaldo en Roger”…

 

In september werd ik uitgenodigd door de voorzitter Mr. Michel D´Hooghe, een vriendelijke ontmoeting en die stuurde mij door naar het Scheidsrechters Commité. Daar werd ik niet op applaus ontvangen en was de sfeer ongezellig. Men vond zich op de tenen getrapt en men meldde: “Wij doen het nu toch ook goed?”

 

Ik antwoordde “Maar hiervoor moet u geluk hebben”.

 

Ik ben in alle stilte mogen vertrekken…

 

De oplossing werd voorgesteld op in het programma “Man bijt hond” en de assistent die de test uitvoerde had slechts één opmerking: “Dat systeem is onfeilbaar”.

 

Een afgevaardigde van het Scheidsrechter Commité kreeg dan de opdracht het systeem te testen, maar dat is er nooit gekomen. Tenslotte heeft FIFA TV het systeem en de test in beeld gebracht (wereldwijd), maar nooit kreeg ik een verdere reactie.

 

In 2001 nam ik deel aan de Football Expo in Cannes en dat werd het een enorm succes. Felicitaties over gans de wereld en zelfs van verschillende FIFA-leden. Een Amerikaan kwam mij ´s anderendaags nog eens feliciteren: “A real great invention”.

 

Thuis gekomen van de Expo vond ik een brief van de FIFA, waarin gemeld stond dat het systeem niet weerhouden zou worden. De duur betaalde Expo was een maat voor niets. Een zware ontgoocheling die ik moest verwerken.

 

 

(TobSport:) “En gaf u het daarna op? Of heeft u zich later wederom tot de FIFA of andere instanties gewend?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Nee, in 2003 ontdekte ik de structurele fout in de handhaving van de buitenspelregel.

 

Gezien ik een uitvinder ben en de kennis heb van research, bleef bij mij het wrange gevoel van de vele variabelen, die betrokken waren bij het bepalen van de buitenspelregel.

 

Er moest toch ergens een onjuistheid aanwezig zijn, maar waar… ´s Morgens bij het ontwaken zag ik iedere maal die assistent door mijn kamer rennen

 

Op een dag sta ik op mijn terras die belegd is met tegels en waar enkele bloempotten staan.

Ik sta op de lijn van de voeg van de tegels en ik beeld mij in dat dit de lijn is van de voorlaatste verdediger en ik beeld mij in dat de bal verborgen zit achter de bloempot (de spelers). Als ik het moment van aanspelen van de bal wil zien moet ik mij verplaatsen maar ik kan het niet, omdat ik de positie van de voorlaatste verdediger moet volgen.

 

Besluit: er zit een onmogelijke opdracht in de spelregel !

 

Deze vondst gaf mij een groter genoegen dan de uitvinding, want niemand had daar aan gedacht of naar gezocht. Hoe dat deze structurele fout nooit opgemerkt werd is mij de vraag, tientallen miljoenen assistenten hebben er mee gewerkt en miljarden mensen hebben het aanschouwd, maar niemand vond of zag het fundamentele gebrek.

 

           

Ik schreef onmiddellijk de FIFA met het heugelijk nieuws en de reactie was:

             

“We have forwarded your interesting comments to the relevant bodies for analysis.”
                

Ondertekend: Garcia Aranda.

 

 

Uit zijn reactie blijkt dat ook hij totaal verrast was, “the  relevant bodies” is de               International Football Association Board van de FIFA, die toezien op de spelregels.

 

Mijn onderzoek was rond, nu moest de FIFA wel maatregelen treffen want ik leverde het bewijs dat de assistent zijn opdracht op een onredelijke manier behandelt. Indien hij een onmogelijke opdracht bezit dan moet hij dit melden aan de scheidsrechter, maar hij doet dat niet en hij neemt een beslissing volgens zijn gevoel.

 

“Gevoel” is geen toegelaten middel om iets exact te controleren, bijgevolg kan hij de wedstrijd beïnvloeden. In mijn brieven waar ik de FIFA in gebreke stelde verwees ik naar hun verantwoordelijkheid, maar hun advocaten weerlegden dit zonder gespecificeerde uitleg.

 

De enige oplossing was het Europese Commissie in te lichten, dienst fraude OLAF want er was bedrog in het spel, de wedstrijd kon vervalst worden door de assistent door zijn onredelijk optreden.

 

OLAF gaf mij de inlichting de Federaties van elk land aan te schrijven, want zij waren verantwoordelijk gezien zij de wedstrijden organiseren en regels toepassen.

 

 

(TobSport:) “En, heeft u nationale federaties aangeschreven?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Gezien ik Belg ben kon ik enkel de KBVB in gebreke stellen. Als antwoord kreeg ik “gelijk welke regels dienen aanvaard te worden” en dat “verdere brieven niet meer zouden beantwoord worden”.

 

De KNVB, FFF, en vele andere Engeland, Schotland , Wales , Ierland … en zelfs de USA werden ook aangeschreven en in gebreke gesteld maar niemand antwoordde. Er was een duidelijke overeenkomst.

 

Gezien ik kennis had van een inbreuk tegen de wet was ik verplicht het Gerecht hiervan op de hoogte brengen. Een Gerechtszaak werd ingespannen tegen de KBVB (2005), besluiten werden gemaakt en 3 maand voor de zitting gaf mijn advocaat het dossier terug. (reden: een niet geldige reden).

 

Ik ben zelf gaan pleiten en de Voorzitter, een mevrouw, stelde mijn initiatief zeer op prijs. Maar tot op heden werd ik nog niet officieel op de hoogte gesteld van het vonnis. Indien ik de Gerechtszaak verlies in Eerste Aanleg door het onjuist juridisch verwoorden van de fout, kan ik nog in beroep gaan.

            

Wij zijn nu in 2009 en nog niets is veranderd, niettegenstaande de oplossing voor de hand ligt. “Wie het eerst een signaal zendt, verzendt de waarheid”. Voetbal is tot op heden geen correct sport gezien een spelregel niet correct is. De burgerlijke rechten worden geschonden, een niet houdbare situatie.”

 

 

 

5.             (TobSport:) “Wat vindt u van de houding van de officiële instanties in het voetbal ten opzichte van veranderingen in het algemeen en uw Offside-system in het bijzonder?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Men moet consequent blijven, indien men veranderingen aanbrengt. Als men een extra assistent aanduidt, die moet nagaan hoeveel seconden een speler op de grond blijft liggen, dan moet men ook een extra assistent aanstellen die op cruciale momenten in de wedstrijd kan bepalen wanneer de bal aangespeeld wordt, zodat de buitenspelregel correct bepaald kan worden, want hier hangt een doelpunt in de lucht! De doelstelling immers van het voetbal: doelpunten maken!

 

Uit mijn bewijs volgt, dat men de middelen niet bezit om de buitenspelregel te bepalen en/of dat de assistent deze spelregel onredelijk behandelt. Gezien de officiële voetbalinstanties FIFA en UEFA kennis hebben van het ontdekte gebrek en niets ondernemen, manipuleren ze het voetbalgebeuren. Maar de waarheid wordt niet medegedeeld aan de spelers, clubs en supporters. Hierdoor kan de onredelijke en onwettelijke buitenspelregel nog steeds gebruikt worden.

 

Met de huidige communicatiemiddelen is deze situatie onhoudbaar en zal het protest plotseling losbarsten. In feite moet de federatie van elk land protest aantekenen bij de FIFA en/of UEFA, want zij worden gedwongen om een onrechtmatige spelregel toe te passen. Ik begrijp niet waarom de grootste sportvereniging van de wereld, de FIFA, zich op de vingers laat tikken, vooral als de oplossing voor de hand ligt.

 

 

Oplossing:

Ik schenk mijn idee aan de FIFA, vrij van alle rechten, in het belang van de sport.

 

 

Hierdoor is de weg vrij voor een meer correcte manier van arbitreren in het voetbal. Spelers, clubs en supporters kunnen hun dank op een of andere manier betuigen.”

 

 

 

6.             (TobSport:) ”Hoe ziet u de impact van het invoeren van uw Offside-system in het

voetbal?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“De impact zal hetzelfde effect hebben als de video-oplossing bij het tennis: bal binnen of buiten (het Hawk Eye-systeem, red.). Bij de spelers en publiek zullen de frustraties wegvallen, want men weet nu dat men de middelen bezit om het te controleren. Onzinnige discussies en onlusten zullen tot een minimum herleid worden want het voetbal wordt nu een eerlijke sport.”

 

 

7.             (TobSport:) “Hoe verliep het testen van het systeem door de Spaanse federatie en wat is de huidige stand van zaken als het gaat om het systeem en de promotie ervan in de media?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“De georganiseerde test in Valencia (Spanje) had als doel het uittesten van een

variant: Kan de scheidsrechter het moment van aanspelen van de bal bepalen, in

plaats van een vierde assistent?

 

Doch na 30 minuten stopte de scheidsrechter de wedstrijd en verklaarde dat hij de

controle over de andere spelregels verloor. De concentratie voor het moment van

aanspelen vergde teveel aandacht en de scheidsrechter zag de andere fouten niet

meer. Logisch! Besluit: de vierde assistent is onmisbaar.

 

Na de testen vond ik het gebrek in de spelregel (2003). Eerst werd door de FIFA met

belangstelling gereageerd (Garcia Aranda), maar meer nieuws is er nooit meer

gekomen. Sindsdien word ik op alle vlakken genegeerd.”

 

 

8.             (TobSport:) “Ziet u nog meer mogelijke verbeteringen in het hedendaagse topvoetbal?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Met de vierde assistent zullen ook de andere regels beter gecontroleerd worden, want dit gedeelte van het terrein werd gebrekkig gecontroleerd. Bijvoorbeeld: bal over de doellijn of zijlijn. De vierde assistent kan zich vrij bewegen bijgevolg kan dit een gevoelige verbetering zijn.

 

Andere technische verbeteringen zullen er niet vlug komen omdat men bij elke andere spelregel de middelen bezit om ze te controleren. Een menselijke fout moet men kunnen accepteren. De beste scheidsrechter kan ook niet in alle wedstrijden ingezet worden.

 

Op fysisch vlak kan mijn uitvinding van de “ideale gezondheid” een dienst bewijzen aan de spelers (en alle atleten). Deze zullen een betere conditie en concentratie hebben en spierpijnen en verrekkingen en andere kwetsuren zullen gevoelig verminderen. Een trainer of begeleiders zullen in staat zijn om de conditie van elke speler op elk moment te controleren (pijnpunten controleren en de menselijke computer op punt stellen).”

 

 

9.                    (TobSport:) “U heeft nog meer sportpatenten op uw naam staan. Wat interesseert u in het ongeschreven huwelijk tussen sport en technologie en waarom past u uw kennis toe op de sportwereld?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Ik controleer elke beweging en ik stel alles in vraag ook bij het gebruikte  materiaal.

Bij de golf was mijn aandacht gegaan naar de golfbal. Men heeft de bal zoveel deuken

gegeven dat er geen plaats meer is om de bal correct aan te spelen bij de afslag en

het putten.

 

Men raakt steeds een rib aan en dit kan de bal een andere richting doen uitgaan,

vooral bij een soft-put. Het raakvlak van een bol met een vlak is een punt. Dus bracht

ik 6 deukvrije plaatsen aan, 4 in de middencirkel en 1 boven- en 1 onderaan, maar de

golffederatie heeft dit niet aanvaard, reden onbekend.”

 

 

 

10.           (TobSport:) “Waar bent u tegenwoordig zoal nog meer mee bezig en hoe verdient u uw

boterham?”

 

 

Antoon Soetens:

 

“Sedert 2 jaar gaat al mijn aandacht en energie naar de ontdekking van de ‘ideale gezondheid’. Hiermee zet ik de wereld terug op zijn kop, omdat ik ontdekt heb dat men eerst de menselijke computer moet herstellen en vervolgens de machines (de organen).

 

Ik heb ontdekt welke signalen ons chemisch systeem aangeeft, indien de computer ontregeld is (disorder) en ik heb ontdekt hoe men deze signalen kan herstellen. De natuur brengt de oplossing, logisch ook, want de mens is een deel van de natuur.

 

Een revolutie. Ik bewijs hiermee dat men kan voorkomen nog ziek te worden, omdat een perfect afgesteld chemisch gestel praktisch alle aanvallen (ziekten) weerstaat. Verder kan ik 70% van de ziekten zonder koorts genezen (fysisch en mentaal) en zelfs kankers, zoals borst- en prostaatkanker. Een persoon met borstkanker werd met deze werkwijze genezen: officieel bevestigd.

 

Ik roep om hulp, omdat de mogelijkheden groot zijn, het opsporen van sociaal gevaarlijke personen behoort ook tot de mogelijkheid.

 

Als onze computer perfect werkt dan bezitten we een ideale bloeddoorstroming en werking van het lymfatisch stelsel. De machines, onze organen, krijgen dan de perfecte producten en ons gestel zal optimaal functioneren zoals, voorzien door onze DNA (ook het intellectuele). De regelaar van de computer zorgt voor het vrijmaken van obstructies in de aders! Hierdoor kunnen spierpijnen en jicht vermeden worden en veel andere ongemakken.

 

Genezen met medicamenten, die industrieel vervaardigd worden, is niet logisch. Zij bevatten de parameters niet, die de natuur moet aanvaarden (veiligheidscodes worden niet gerespecteerd). Medicamenten zijn lapmiddelen. Het bewijs is het aantal neveneffecten bij het nemen van medicamenten. Verder bewerkt men een ongekend medium, slechts 30 % van de chemische cellen zijn gekend. Men gaat toch ook niet een computer vermaken, als men slechts 30 % van alle elementen kent?

 

De logica van mijn ontdekking brengt een snelle genezing en zonder neveneffecten. Ik gebruik de juiste planten op de plaats, die onze computer aanduidt (onzichtbaar, maar voelbaar bij het aandrukken). De natuur heeft alles voorzien, alleen moeten we in de logische richting zoeken.

 

Het goede nieuws werd aan de Eerste Ministers en Minister van Gezondheidszorg in België medegedeeld. Onlangs (23.03.09) had Dr. Benedetto Saraceno van de W.H.O. (World Health Organization), het hoofd van de Mentale Ziekten, belangstelling in mijn theorie en resultaten maar hij dient verder met de federale instanties te onderhandelen.

 

Financiële collaboratie is welkom en aantrekkelijk, gezien ik een wereldwijd “patent pending” bezit. Misschien komt er een tijd dat ik eens iets zal verdienen, want sedert 14 jaar investeer ik alles in het belang van anderen. Mijn leven is een passie, dat is mijn grootste verdienste.”

 

 

Bronnen:

 

http://www.offsidesystem.net/

 

www.logicalwayhealing.com

www.mypersonalhealthbook.com

 

 

Klik hier voor Soetens’ uitleg over zijn Offside-system (video), video removed, added BBC animation.

 

 

Voor contact met ingenieur Soetens:

 

Surf naar zijn site Offsidesystem.net voor contactgegevens.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel op de homepage

 

Meer van deze schrijver