NBA play-offs 2009:

Weer Lakers vs. Celtics of toch een titel voor LeBron?

 

Door TobSport redactieteam, TobSport.nl

Gepost op: 16-04-2009.

 

Vorig jaar, bij het begin van het NBA-seizoen 2008-2009, gaf TobSport u een voorspelling van de deelnemende teams aan de NBA play-offs 2009. Per conference (Oost en West) dingen 8 ploegen mee naar een plaats in de NBA finale van 2009. De voorspelling was accuraat: enkel de tegenvallende Suns en Raptors worden vervangen door de verrassende playoff-kandidaten Chicago Bulls in het Oosten en de Denver Nuggets in het Westen.

 

De trade voor Allen Iverson door de Detroit Pistons is een verkeerde gok gebleken. Iverson kon nooit een  meerwaarde zijn voor zijn team en wilde zich niet schikken in een rol als scorer vanaf de bank. Eigenlijk speelt Detroit beter zonder hem, met meer vrijheid voor die andere vedette Richard Hamilton. De Pistons zijn kansloos tegen het geweld van het sloopbedrijf uit Cleveland, onder leiding van LeBron James. De Pistons concentreren zich nu op de sterke lichting spelers die in 2010 als free-agents op zoek zullen zijn naar nieuwe lucratieve contracten. Dan staat Allen Iverson in ieder geval niet meer op de loonlijst.

 

In Denver echter is men nog steeds zeer content met de spelerswissel. Point-guard Chauncey Billups is het cement geworden in een ploeg, die lange tijd organisatie, een leidend voorbeeld en een straffe verdediging miste. Center Nene had een career-year en superster Carmelo Anthony kon zich meer op zijn eigen spel concentreren. De Nuggets maken kans ver te komen in de play-offs, maar meer dan een finaleplaats in het Westen zal er niet inzitten. Eerst zal men echter Chris Paul en zijn New Orleans Hornets moeten uitschakelen.

 

Slechts drie teams zijn belangrijk en misschien zelfs maar twee!

 

Volgens TobSport gaat het in de NBA play-offs van dit jaar in feite maar om drie teams. De Los Angeles Lakers zullen te sterk blijken voor alle ploegen uit het Westen. De Boston Celtics en Cleveland Cavaliers zullen in het Oosten uitmaken wie het tegen de Lakers op mag nemen in de NBA Finals. Tenminste, als de Celtics Kevin Garnett nog op het speelveld mogen begroeten in deze editie van de play-offs.

 

De mentale leider van de Celtics is geblesseerd en het is nog maar de vraag of hij in de play-offs van dit jaar zal kunnen spelen. Zonder Garnett zullen de Celtics alle moeite hebben om verder te geraken dan de eerste ronde. Met de aanname dat de Celtics zonder Garnett spelen, zullen ze waarschijnlijk tegen de Bulls nog overleven, maar sneuvelen tegen het spierballengeweld van Dwight Howard onder de borden en de rest van zijn steeds verbeterende Orlando Magic in de Conference Semi-Finals.

 

De Pistons en Miami Heat zullen de Cavaliers niet stoppen. En ook de Atlanta Hawks, met een sterke play-offserie vorig jaar zullen niet sterk genoeg zijn. Voor hen zal Dwayne Wade van Miami al een te groot obstakel vormen. Voordat er een wedstrijd gespeeld is, gokt TobSport dit jaar op een officiële kroon op het werk van ‘King James’ voor zijn verzamelde oeuvre tot nu toe. De superster is hongerig, doet alles wat je maar wilt op het veld en heeft nu een acceptabele supporting-cast.

 

Lakers tegen Cavaliers in de finale?

 

Het diepste team in de NBA echter speelt in Los Angeles, de Lakers. De finalist van vorig jaar kan dit jaar twee nieuwe, belangrijke spelers laten starten: Trevor Ariza, als lock-‘em-down verdediger en atletische aanvaller en Andre Bynum als de sterke center, die zich in de aanval en verdediging kan laten gelden. De multifunctionele Lamar Odom neemt plaats op de bank en geeft in het veld goed leiding aan de second-unit, die de starters de nodige rust geven. Hun verdediging en aanval zullen nog gevaarlijker zijn dan vorig jaar.

 

De Lakers zijn de enigen, die LeBron James kunnen laten struikelen. James en zijn team beschikken echter over het thuisvoordeel in de Finals en dat zal uiteindelijk de doorslag geven. LeBron James moet vooral uitkijken voor de trots van Kobe Bryant, die zal willen laten zien dat hij zijn team naar de titel kan leiden. Want zijn leiderschap stond nogal eens ter discussie de afgelopen jaren.

 

De Lakers zullen in de eerste ronde met de Utah Jazz niet zoveel moeite hebben. De jonge en hongerige Portland Trailblazers hebben de beste second-unit in de NBA en zijn een taaie tegenstander. Dat zullen achtereenvolgens Houston en San Antonio als meer ervaren teams ondervinden. Denver en New Orleans Hornets zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Het talent van Chris Paul zal hier de doorslaggevende factor zijn, mits de breekbare enkel van center Tyson Chandler het houdt. Hij is broodnodig in de verdediging en voor de rebounds namelijk. Of Denver of New Orleans doorgaat maakt ook weinig uit, de NBA Finals zullen ze niet halen.

 

 

TobSport’s voorspelling voor de NBA play-offs 2009:

 

West:

Final

Oost:

(2nd round)

Conf. final

Conf.final

(2nd round)

Los Angeles

 

 

Cleveland

New Orleans

Los Angeles

Cleveland

Cleveland

Boston

San Antonio

Portland

Los Angeles

Orlando

Orlando

Portland

 

(Cavs win 4-3)

 

Miami

 

 

 

Foto’s:

 

Stephen Dunn – Getty Images, SI.com, Foxsports.com.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel in het forum

 

Meer van deze schrijver