TobSport-intermezzo: WebSport-TV

Volume 1: de 5 grootste spelers in het Oranje-shirt

 

Door TobSport redactieteam, TobSport.nl

Gepost op: 02-07-2008.

 

Helaas, pindakaas!

 

Net toen we begonnen te wennen aan het genieten, doofde het EK als een nachtkaars uit! Ondanks een opnieuw hervonden elan in het spel in de groepsfase van het EK, kan het Nederlands Elftal niet tevreden zijn over zichzelf. Dit was een echte kans om een prijs te pakken. In de wedstrijd tegen Rusland was het onvermogen om het momentum over te nemen schokkend. Met name de scherpe passing uit de eerdere wedstrijden was verdwenen. En dat lag echt niet alleen aan een vrijgelaten Boulahrouz. Russen mochten kijken en denken en spelen en kijken enz. Toch waren we dichtbij een halve-finaleplek. Had het team in de reguliere tijd wat minder meters kunnen maken in de verdediging, dan was de penalty-loterij misschien nog om de hoek komen kijken. Met Van der Sar als killer in de goal. Spanje en Duitsland verdienden de finale te spelen. Hun spel is het meest constant gebleken. TobSport gunde Spanje het meest de titel. En zo geschiedde. Een mooie en knappe goal van Fernando Torres besliste het toernooi. Zou Nederland sterk genoeg geweest zijn voor een overwinning op de Spanjaarden? Marco en de jongens in ieder geval bedankt voor de tomeloze inzet en het mooie spel. De wedstrijden tegen Frankrijk en Italië vergeet ik nooit. En ja, het blijft sport. Geen optelsom van goede onderdelen of exacte wetenschap.

 

Streep door de voorspelling

 

Deze sportblog voorspelde een gladde rit richting finale voor Nederland indien de groepsfase werd doorgekomen. Al direct na de groepsfase werd er een dikke streep door die voorspelling getrokken. Zo kwam Portugal Duitsland te vroeg tegen en liet het te weinig zien. Er waren voldoende verrassingen waar te nemen op dit EK. Sterke outsiders waren Turkije, Kroatië en Rusland. En niet Polen, Italië en Tsjechië. Toch had het niet veel gescheeld of juist deze teams waren doorgegaan (Goed, Leo’s squadra met houten harken bakte er weinig van). Als verwachtingen niet uitkomen, treedt er doorgaans verwarring en chaos op. En dan gaan mensen dingen slopen. En dat willen we niet. Daar draaien we met z’n allen weer voor op yadayadayada Maar TobSport heeft er iets op gevonden!

 

Op naar de Olympische Spelen en het WK in Zuid-Afrika, met optimisme!

 

TobSport verzorgt een kort moment van bezinning: een pleiser op de wond, die het EK 2008 achterliet. Als doekje voor het bloeden presenteert TobSport haar eerste moment van WebSport-TV, als onderdeel van een terugkerende rubriek op deze site. Volume 1 dus, met een totale speelduur van rond een half uur (zonder de bonusvideo), als een schrale troost. Bedoeld als een opsteker om het Nederlands Elftal met een optimistische achterban naar het WK 2010 in Zuid-Afrika te sturen. In dit korte audiovisuele intermezzo komt de grootheid van het Nederlands voetbal even naar voren. Bedoeld als een hart onder de riem, een warme gevoel, als een borrelglas met Beerenburg voor het slapen gaan, kinderen die voor ouderen opstaan in de tram, een omhelzing tussen Guus en Marco, Geert Wilders die een cursus video-editing krijgt, of een madeliefje op een gore gifbelt enz.

 

Hier komen de grote Oranje-vijf, in willekeurige volgorde:

 

De mannen, die het Nederlands Elftal konden (en kunnen, Sneijder) leiden op het veld, met de mond, de passes, beslissende goals en als voorbeeld, voorop in de strijd (als ze speelden, Cruijff, Van Hanegem). Ze dienen zich nog steeds aan. De leiders, de specialisten en de loopwonders. We hoeven ze alleen maar de kans te gunnen (Engelaar, De Zeeuw, De Jong). Nu zoeken we nog de bikkelaars. U kunt zich aanmelden bij de heer B. van Marwijk. Zonder verdere vertraging kunt u hieronder uw uitzending van TobSport WebSport-TV getrapt starten. U kunt natuurlijk ook terugkeren om de filmpjes afzonderlijk van elkaar te bekijken.

 

Dennis Bergkamp

 

Wat moest deze man ooit bij Inter Milaan met haar catenaccio? ’T zat ‘em in de lira. Hier zijn z’n vijf mooiste goals voor Arsenal, de club waar hij zichzelf terugvond (ook met die tegen Newcastle ja!).

 

 

Johan Cruijff

 

Toen ‘Jopie’ ook nog met zijn voeten lulde. De man die de krachtigste wisselwerking tussen lichaam en geest in de geschiedenis van het voetbal liet zien. En zijn samengevoegde prestaties als speler én coach zijn ongeëvenaard. Daar kan Pele een puntje aan zuigen (met zijn bobo-uitspattingen) en Maradonna een puntje aan snuiven. Hier in het Oranje-shirt:

 

 

Willem van Hanegem

 

Een video-eerbetoon aan die eigenzinnige Zeeuw, met meer karakter dan een fabrieksloods vol met toetsenborden vermenigvuldigd met de tekens in alle Chinese telefoonboeken, TobSport presenteert u dan nu de enige echte ‘Kromme’:

 

 

Marco van Basten

 

De stilist uit Utrecht, in beeld gebracht voordat zijn enkels aan alle kanten aan gort waren geschopt:

 

 

Wesley Sneijder

 

Een selectie die misschien te vroeg komt, maar wel een toekomstvaste voorspelling. Deze jongen staat bij Madrid als een baas te spelen. Zijn spel is tantoe spang. Een echte eind-baws:

 

 

De respect-for-skills bonusfilm:

 

De man met de meeste doelpunten in de historie van het Nederlands Elftal: Patrick Kluivert (nu stagiair bij Louis):

 

 

Bron:

 

www.youtube.com

 

Overzicht TobSport WebSport-TV artikelen:

 

Volume 1: De grootste 5 spelers in het Oranje-shirt.

Volume 2: Binnenkort beschikbaar.

 

Suggesties? Stuur E-mail! (klik terug naar hoofdpagina via button rechtsboven, klik e-mailbutton).

 

 

Meer van deze schrijver