TobSport.nl: kritische Nederlandse sportsite over sportorganisaties en diverse topsporten en -sporters.TobSport.nl doorzoeken
Bezoek www.TobSport.nl: via onze landingspagina stuit u op een unieke verzameling (hoofdzakelijk Nederlandstalige) sport-content. Van columns tot beschouwingen, historische overzichten, sportbeelden en actuele sportartikelen: TobSport is een onafhankelijke topsportsite voor en door Nederlanders en Vlamingen.Dien uw eigen sportartikel of -beelden in ter publicatie op deze website!

U bent beland op TobSport.nl: De indie-sportsite van Nederland. Tip: Neem deze site op in uw 'favorieten'.   

Nieuwe site-layout voor TobSport.nl

Dé indie-sportsite van Nederland, geheel vernieuwd!

Door: TobSport-redactieteam.  Gepubliceerd: 19-12-2010.


Inleiding: de geschiedenis van TobSport.nl
Sinds 2008 publiceert TobSport regelmatig artikelen over diverse sportgerelateerde onderwerpen. TobSport.nl is een initiatief van Gerson Heidinga. Al in het eerste jaar van bestaan dienden zich enkele amateur-sportschrijvers aan met speciaal voor TobSport geschreven sportartikelen. Enkelen van hen vonden het leuk om op regelmatige basis bij te dragen aan deze sportsite. Zo werd al snel een driekoppig redactieteam gevormd.

Onderling wordt de onderwerpkeuze afgestemd. TobSport-schrijvers Sidney Alwart, Siemen Stamsnijder en Gerson Heidinga zorgen voor een originele en redelijk diverse kijk op de wereld van de topsport. Vinden ze zelf. Aan u om te beoordelen en bepalen of uw eigen gedigitaliseerde sportmening dermate ondervertegenwoordigd is, dat u wel in de 'pen' moet klimmen. We dagen u uit uw sportmening op te schrijven en ter publicatie in te dienen. We zijn alvast blij met uw bijdrage zodat we deze sportsite kunnen blijven vullen met actuele sport-content.TobSport 3.0:
De site TobSport.nl onderging in 2010 voor de derde maal een gedaanteverwisseling. De eerste versie van de site uit januari 2008 liet zich lezen als een online sportkrant met schermvullende korte inleidingen bij artikelen, die onder elkaar gerangschikt waren. De tweede versie uit 2009 had nog steeds het karakter van een online krant, maar dan op tabloid-formaat, met een rangschikking van twee artikelen die in aaneensluitende rijen gepubliceerd werden. Deze 3e versie van TobSport.nl werd in 2010 ontworpen door Gerson Heidinga. De site moet het karakter hebben van een online sportmagazine in de vorm van een platformsite met een mozaiek van verschillende sportgerelateerde uitingen.

Nieuwe functionaliteiten zijn de mogelijkheid om aan te melden voor de TobSport-nieuwsbrief en de mogelijkheid om contact op te nemen met behulp van formulieren. TobSport's WebSport-TV's sportbeelden zijn prominenter aanwezig op de landingspagina, er is een SHOUT-BOX opgenomen op de landingspagina, waar u uw snelle reacties op kunt plaatsen en veelgelezen artikelen uit het verleden worden extra onder de aandacht gebracht. Ook alle onderliggende webpagina's (en sportrubrieken) hebben een metamorfose ondergaan. Het TobSport-archief heeft een nieuwe indeling gekregen (namelijk op datum in plaats van op auteur). Datzelfde geldt voor ons overzicht van sportwinkels, sportbladen en (sportgerelateerde) spellen op het internet. En vergeet ook ons overzicht van aanbieders van sportwedstrijden op televisie niet.

Niet klagen, maar bijdragen!
Ons motto. Mist u een sportthema op deze site? Blijft een sport of topsporter onderbelicht? Bent u het niet eens met de mening van een van onze schrijvers over een bepaald sportonderwerp? Laat uw toetsenbord dan roken en dien ons van repliek. Mail ons uw bijdrage. We plaatsen uw artikel in het stramien van deze website en plaatsen een hyperlink op onze homepage, als laatst geplaatste sportartikel. Mail uw bijdrage naar info@tobsport.nl. We vullen deze sportsite graag met een breed gekleurd palet aan verschillende meningen over diverse sporten.

U kunt uw woorden ondersteunen door uw eigen videobeelden te linken of door een verzameling YouTube-filmpjes te presenteren bij uw artikel. Of door u gemaakte foto's toevoegen. TobSport is dol op alle sporten. Of de door u geliefde sport nu zeer bekend of vrij obscuur is, dat maakt niet uit. Probeer wel uw lezerspubliek zoveel mogelijk te helpen door een sport of sporter zodanig te bechrijven zodat ook mensen die minder bekend zijn met de sport zich in uw verhaal kunnen inleven. Promoot uw sport door een artikel te schrijven en andere te enthousiasmeren.


Uw bijdrage op TobSport.nl:
TobSport.nl werd in 2008 opgericht als platform voor sportartikelen, geschreven door bezoekers. TobSport's missie is het verzamelen van achtergrondartikelen over professionele sporten en hun atleten. Artikelen, geschreven door liefhebbers. TobSport biedt schrijvers de vrijheid: artikelen zijn niet gebonden zijn aan een standaardvorm, een minimale of maximale lengte, een voorgeschreven onderwerp, deadlines of actuele relevantie. Censuur is uit den boze. Een creatieve blik, onverwachte invalshoeken, daverende inzichten en diepgravende gedachten worden uitermate gewaardeerd.

Toch hoeft niet elk artikel een diepfilosofische inslag te hebben. Een vrolijk verslag van een spannende wedstrijd is net zo leuk om te lezen. Daarom daagt deze site jou uit om te participeren. Mis je iets op deze sportsite? Het motto is niet klagen, gewoon bijdragen. Promoot de sporten waar je liefhebber van bent, door een artikel te schrijven en deze online te laten plaatsen op TobSport.nl. Iedereen is welkom om een stukje huisvlijt in te sturen. Kies een sportonderwerp en voorzie het Nederlandse taalgebied van uw ongezouten mening! Dit geldt natuurlijk ook voor onze bezoekers uit Vlaanderen.


Dien een artikel in via e-mail, voorzien van uw naam!TobSport's vervolg-surftips:

Verder surfen op deze topsportsite?

Ga naar de homepage voor de meest recente artikelen, de meest gelezen artikelen en reacties van bezoekers. Klik hier...
Ga naar het TobSport-archief voor alle artikelen en video's. Klik hier...
Bezoek een sportwebshop op internet voor sportkleding, -accessoires en -schoeisel. Lees verder...