De beste spelers uit de Engelse Premier League

premleag

De kaarten in de Engelse Barclays Premier League zijn bijna geschud. Chelsea wordt de kampioen en Arsenal en Manchester City strijden om de tweede plaats.

Ook Louis van Gaal’s Manchester United gaat Europa in en had zelfs nog lang zicht op het bemachtigen van de tweede stek. Tottenham, Liverpool en het Southampton van Ronald en Erwin Koeman vechten om de laatste echte Europese tickets, al levert de 7de plek wellicht ook nog een startbewijs op om deel te nemen aan de Europa League.

Dick Advocaat lijkt de strijd om degradatie te vermijden met zijn Sunderland te gaan verliezen van bijvoorbeeld Leicester City. Dicks concurrenten pakken punten aan het einde van de competitie. Die degradatie dat ziet Dick helemaal niet zitten. Daarmee loopt Dickie ook een leuke geldbonus mis. Met Advocaat en Sunderland lijken ook Burnley en QPR te degraderen.

Süleyman Öztürk van Voetbal International wees in april de top 5 van ultieme smaakmakers in de Premier League aan. Op 1 staat Eden Hazard, die inderdaad dit seizoen het niveau van de wereldtop (Ronaldo en Messi) weet te benaderen. Nog meer dan Diego Costa symboliseert hij de klasse van Chelsea. Op nummer 2 staat goalscorer Harry Kane, die onverwachts boven kwam drijven bij Tottenham Hotspur, de club uit de buurt waar hij opgroeide als kleine jongen.

Op nummer 3 staat Alexis Sanchez, de slimme aankoop van Arsene Wenger bij Arsenal. Sanchez was dit seizoen bij vlagen onnavolgbaar. Op nummer 4 staat keeper David de Gea, die veel punten pakte voor Manchester United dit seizoen. De top 5 werd afgesloten met Morgan Schneiderlin, de regisseur op het veld bij de ploeg van Ronald en Erwin Koeman: Southampton. Schneiderlin voetbalde al bij Southampton toen ze nog op het derde niveau voetbalden en het zal dan ook niet lang duren voordat hij eindelijk zijn stap naar de top zal maken.

De laatste 10 winnaars van de PFA-award (beste speler van de Barclays Premier League):
Jaar   Winnaar en club
2005  John Terry (Chelsea)
2006  Steven Gerrard (Liverpool)
2007  Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2008  Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2009  Ryan Giggs (Manchester United)
2010  Wayne Rooney (Manchester United)
2011  Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2012  Robin van Persie (Arsenal)
2013  Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2014  Luis Suarez (Liverpool)

5 grote flops in dit seizoen in de Premier League kwamen ook aan bod in Voetbal International. Vincent Okker maakte een lijstje. Als eerste noemde hij Mario Balotelli, die bij Liverpool maar weinig wist te presteren. Mangala bij Manchester City leverde z’n centen ook niet bepaald op, Radamel Falcao werd toch een beetje gehaald bij wijze van experiment, maar het was duidelijk dat hij geen schim was van de speler die bij Atletico Madrid begeerd werd door heel Europa. Rio Ferdinand van Queens Park Rangers had gewoon moeten stoppen, dat had Louis van Gaal goed gezien destijds.

Tenslotte noemt Okker Siem de Jong, de speler die natuurlijk vooral geblesseerd was voor het gedeklasseerde Newcastle United. Maar De Jong staat met een select groepje spelers op een lijstje met spelers die bij Newcastle absoluut niet getransfereerd mogen worden en maakte direct bij zijn debuut na lang blessureleed direct een belangrijk doelpunt. In Newcastle kijkt men er reikhalzend naar uit een fitte De Jong naar hartenlust tussen de linies te laten spelen.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply