Documentaire over Cristiano Ronaldo bijna rond

C. Ronaldo

Een jaar lang volgden camera’s Cristiano Ronaldo in al zijn doen en laten. De film in documentairestijl, met Anthony Wonke op de regisseursstoel, werd aangekondigd te verschijnen in de herfst van 2015 en is momenteel in post-productie.

Cristiano kondigde zelf het nieuws van de komst van de film aan in juni van dit jaar. Uit zijn Twitterbericht kunnen we alvast afleiden dat zijn familie bij het proces betrokken is.

De Portugese topvoetballer postte een foto van zijn zoon die door de lens van een camera kijkt met de woorden: “I’m happy to confirm that there’s a film being produced about me. Stay tuned for more info at @RonaldoFilm“.

Ondertussen werd ook meer formeel bevestigd dat naast zijn teamgenoten, ook de Ronaldofamilie en de persoonlijke vrienden van de voetballer integraal onderdeel zullen uitmaken van de film.

Ook zijn vrijetijdsbestedingen zullen aan bod komen in de film. Eerder dit jaar kondigde Ronaldo aan dat hij zich achter het merk PokerStars geschaard had. Als fervent pokeraar neemt hij deel aan enkele pokertoernooien waarin hij het opneemt tegen de grote namen in de pokerwereld, maar ook enkele andere topsporters die hun voorliefde voor het spel reeds getoond hebben, zoals tennisser Rafael Nadal. Leer hier meer over het pokerspel.

Niet alleen volgen de camera’s hem doorheen wat een bewogen jaar bleek te worden, Cristiano gaat ook het gesprek aan met de makers van de film, zonder moeilijke onderwerpen te schuwen. In januari won hij nog zijn derde Ballon d’Or, maar daarna maakte hij een dip door. Zijn vorm leidde eronder en hij zag zich overschaduwd door zijn grote rivaal, Lionel Messi. Die versloeg met Barcelona het Real Madrid van Ronaldo op alle belangrijke momenten, en ten koste van de grote titels. Ietwat ironisch werd in januari van dit jaar ook een documentaire uitgebracht van Messi. In de film kwamen de belangrijkste sterren uit de voetbalwereld opdraven, en de documentaire bracht uiteindelijk een bescheiden € 18.000 op.

De film volgde Ronaldo doorheen Madrid, Lissabon, Maderia, Brazilië en de Verenigde Staten en alle beproevingen. Hij zal te zien zijn in de bioscoop (of het om een wereldwijde release gaat is echter nog niet bekend), en zal ook op DVD en Blu-ray te verkrijgen zijn, zowel als via digitale download. De titel van de film wordt kort maar krachtig: “Ronaldo”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply